Close
tijdschriftpersoonsgerichte
experiëntiële
psychotherapie
Procesgericht
Existentieel
Interactioneel
Integratief

Annemarie Snijder overleden

7 augustus 2021

Ons bereikte het bericht dat onze oud-hoofdredacteur Annemarie Snijder op maandag 2 augustus 2021 is overleden. Ze is 82 jaar geworden. Ze heeft 1998 tot 2012 deel uitgemaakt van de redactie van het Tijdschrift Persoonsgerichte Experiëntiële Psychotherapie, waarvan tien jaar als hoofdredacteur. Zij heeft het roer overgenomen in een roerige periode in de geschiedenis van de redactie. Ze heeft tien jaar lang met plezier en volle toewijding leidinggegeven aan de Nederlands-Vlaamse redactie.

Annemarie is werkzaam geweest als psychotherapeut binnen haar eigen praktijk in Roden en was daarnaast leertherapeut, supervisor en opleider van de vereniging. In 2006 behaalde ze haar Master in de Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens het afscheidssymposium in 2012 is haar het erelidmaatschap van de vereniging toegekend; bij deze gelegenheid is zij tevens koninklijk onderscheiden.

Annemarie was een zeer gewaardeerd lid van de vereniging en heeft tal van publicaties op haar naam staan: artikelen en hoofdstukken in boeken, reflecties, congresverslagen en boekbesprekingen. Wij zijn als bestuur dankbaar en erkentelijk voor wat zij heeft betekend. We wensen haar familie veel sterkte toe bij het dragen van dit verlies.